I weekenden bagte jeg det lækreste foccacia brød, det blev simpelthen så godt at jeg vil dele opskriften med Jer :)
Ingredienser:
250-300 gram hvedemel
200 gram durummel
3 dl lunkent vand
25 gram gær
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
Frisk Rosmarin
Groft havsalt
Brødet skal laves over to dage og skal hæve natten over i køleskabet.Jeg lavede en tredobbelt portion og det blev til to store brød :)
1. dag:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, olivenolie og durummel og rør dejen sammen. Tilsæt derefter hvedemelet og ælt dejen, til den er blød og elastisk.
Smør bagepladen eller et stykke bagepapir med olie og læg ovenpå bagepladen inden dejen lægges på, og lad brødet hæve natten over i køleskabet.
2. dag:
Tag brødet ud af køleskabet og lad det hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Tryk nogle huller i dejen med fingrene og sæt frisk rosmarin ned i hullerne. Til sidst skal hele brødet pensles med olivenolie og drysses med havsalt. Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader (190 varmluft) i 20-25 minutter.
Ingredienser:
250-300 gram hvedemel
200 gram durummel
3 dl lunkent vand
25 gram gær
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
Frisk Rosmarin
Groft havsalt
Brødet skal laves over to dage og skal hæve natten over i køleskabet.Jeg lavede en tredobbelt portion og det blev til to store brød :)
1. dag:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, olivenolie og durummel og rør dejen sammen. Tilsæt derefter hvedemelet og ælt dejen, til den er blød og elastisk.
Smør bagepladen eller et stykke bagepapir med olie og læg ovenpå bagepladen inden dejen lægges på, og lad brødet hæve natten over i køleskabet.
2. dag:
Tag brødet ud af køleskabet og lad det hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Tryk nogle huller i dejen med fingrene og sæt frisk rosmarin ned i hullerne. Til sidst skal hele brødet pensles med olivenolie og drysses med havsalt. Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader (190 varmluft) i 20-25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar